Esmizadeh E, Vahidifar A, Rostami E, Nouri Khorasani S, Ghayoumi M, Khonakdar H A. Effect of carbon black on morphological and mechanical properties of rubber foams produced by a single-step
method. IQBQ 2017; 1 (1) :49-60
URL:
http://arcpe.modares.ac.ir/article-38-8085-fa.html
اسمی زاده الناز، وحیدی فر علی، رستمی احسان، نوری خراسانی سعید، قیومی منصور، خنکدار حسین علی. اثردوده بر ریزساختار و خواص مکانیکی اسفنجهای لاستیکی تولید شده به روش تک مرحلهای. پژوهشهای کاربردی مهندسی شیمی-پلیمر. 1396; 1 (1) :49-60
URL: http://arcpe.modares.ac.ir/article-38-8085-fa.html
1- گروه علوم و مهندسی پلیمر- دانشکده فنی- دانشگاه بناب- شهرستان بناب- ایران
2- دانشجوی کارشناسی- دانشکده فنی- دانشگاه بناب- شهرستان بناب- ایران
3- هیئت علمی دانشکده مهندسی شیمی- دانشکده مهندسی شیمی- دانشگاه صنعتی اصفهان- شهرستان اصفهان- ایران
4- پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایران
چکیده: (14036 مشاهده)
در این پژوهش، اسفنجهای سلول بسته لاستیک NR با درصدهای مختلف دوده توسط روش تک مرحلهای و با استفاده از قالبگیری فشاری تولید شده، ریختشناسی، خواص فیزیکی و مکانیکی آنها مورد بررسی قرار گرفت. چگالی اسفنجهای تولید شده در این پژوهش مستقل از درصد دوده به دستآمد که از مزایای تولید اسفنج به روش یک مرحلهای بوده و بر خلاف نتایج سایر مطالعات گزارش شده است. مطالعه رفتار پخت آمیزه اسفنجها نشان داد که افزایش دوده از مقدار 0 تا phr30 باعث افزایش مقدار پخت از mol/cm35-10 ×5/6 به mol/cm3 5-10×3/8، افزایش سرعت پخت از (/min%) 1/16 به (/min%) 2/23، کاهش زمان پخت از 2/9 به 8/5 دقیقه و همچنین افزایش گشتاور نهایی از 8/5 بهNm 4/10 شد. نتایج مطالعه ریز ساختار اسفنجها با استفاده از میکروسکوپ نوری روبشی (SEM) نشان داد که دوده به عنوان عامل هستهگذار عمل کرده و چگالی سلولی را از N/cm38به N/cm3140 افزایش داده است. همچنین باعث کاهش اندازه سلولها از µm579 به µm255 شده است. افزایش درصد دوده در اسفنج تولید شده، باعث کاهش اندازه سلولها و همچنین افزایش خواص ماتریس لاستیکی شد. این امر به افزایش مدول و سختی اسفنج به ترتیب به میزان MPa 8/0 و shore A 40 منجر شد. رفتار جذب و انعکاس امواج صدا نشان داد که اسفنجهای لاستیکی بیش از %90 امواج صدا را منعکس کرده و حدود %10 امواج را جذب میکنند.
موضوع مقاله:
مهندسی پزشکی دریافت: 1396/5/13 | پذیرش: 1396/9/1 | انتشار: 1396/9/14