Layeghi A, Payehghadr M, Ghahraman Afshar M, bahrami panah N. Fe3O4@SiO2 magnetic core-shell nanoparticles functionalized with 1,4-dihydroxyanthraquinone as an effective and recyclable adsorbent for the removal of divalent cadmium from aqueous solutions. IQBQ 2023; 7 (3) :3-17
URL:
http://arcpe.modares.ac.ir/article-38-73125-fa.html
لایقی اعظم، پایه قدر محمود، قهرمان افشار مجید، بهرامی پناه نیلوفر. نانوذرات هسته-پوسته مغناطیسی Fe3O4@SiO2 عاملدار شده با 1و4-دی هیدروکسی آنتراکوئینون بهعنوان یک جاذب مؤثر و قابل بازیافت بهمنظور حذف کادمیوم دو ظرفیتی از محلولهای آبی. پژوهشهای کاربردی مهندسی شیمی-پلیمر. 1402; 7 (3) :3-17
URL: http://arcpe.modares.ac.ir/article-38-73125-fa.html
1- گروه شیمی، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران
2- گروه پژوهشی شیمی و فرآیند، پژوهشگاه نیرو، تهران، ایران ، mghahramanafshar@nri.ac.ir
چکیده: (81 مشاهده)
هدف: حذف فلزات سنگین آب شرب از چالش های بزرگ صنعت آب و فاضلاب محسوب می گردد. بدین منظور کاربرد روشهایی نظیر استخراج فاز جامد و به دنبال آن بکارگیری جاذب های انتخاب گزین یونهای فلزی در این روش از موضوعات حائز اهمیت بالا در صنعت آب و فاضلاب محسوب می گردد.
روش: در این تحقیق، به منظور حذف فلز سنگین آلاینده و سمی کادمیوم از آب در صنعت تصفیه آب، نانو ذرات Fe3O4 با قطر 10 نانومتر سنتز شده است. برای مقاوم سازی این نانو ذرات به خوردگی و عوامل فرسایشی محیط، با پوسته سیلیکا پوشش داده شده است و سپس با هدف حذف یونهای کادمیوم از محلولهای آبی سطح نانو ذرات Fe3O4@SiO2 با مولکولهای 1و4-دی هیدروکسی آنتراکوئینون اصلاح شده است. با مشخصه یابی نانو ذرات سنتز شده، کارآیی این نانو ذرات در جداسازی یونهای کادمیوم محلول در آب مورد ارزیابی قرار گرفته است. نانو ذرات مغناطیسی سنتز شده و عامل دار شده دارای سطح موثر m2/g 378 با رنگ سیاه و مورفولوژی کروی هستند. آثار پارامترهای میزان نانو جاذب ، pH محلول، غلظتهای متفاوت محلول و زمان آزمایش در حذف یونهای کادمیوم دو ظرفیتی ارزیابی شد.
نتایج: بر اساس نتایج، مقادیر بهینه برای فرایند جذب در 7 = pHو با بکارگیری mg 18 جاذب در ml 50 محلول کادمیوم با غلظت اولیه mmol/L 35/0 منجر به حذف یون کادمیوم با ماکزیمم جذب 9۲% در دمای محیط در مدت زمان ۳۵دقیقه بدست آمد. همچنین قابلیت بازیافت و استفاده مجدد Fe3O4@SiO2-DAQ در فرآیند جذب-واجذب یون کادمیوم با بکارگیری آهن ربای مغناطیسی مورد بررسی قرار گرفت که نتایج مؤید آن است که این نانوکامپوزیت سنتزی یک جاذب مؤثر با عملکرد عالی به منظور حذف یون کادمیوم دو ظرفیتی از محلولهای آبی است.
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
طیفسنجی مادون قرمز دریافت: 1402/10/5 | پذیرش: 1403/7/29 | انتشار: 1402/8/10