ملکی آرتین، کبریت چی عباس، امینی امین. آلیاژ پلی(وینیلفروسن)/پلیبوتادیان خاتمهیافته با هیدروکسیل (PVF/HTPB) به عنوان کاتالیست: تهیه،شناسایی و مقایسه. پژوهشهای کاربردی مهندسی شیمی-پلیمر. 1400; 5 (4) :79-90
URL: http://arcpe.modares.ac.ir/article-38-48883-fa.html
1- دانشگاه جامع امام حسین (ع)
2- دانشگاه جامع امام حسین (ع) ، a.kebritchi@ippi.ac.ir
چکیده: (1767 مشاهده)
موضوع تحقیق: در میان کاتالیستهای نرخ سوزش (BRCs) در کامپوزیتهای پرانرژی، کاتالیستهای بر پایه فروسنی عملکرد بهتری داشته ولی دارای مشکلاتی همچون فراریت است. از این رو استفاده از مشتقات فروسنی با هدف سازگارگردن با پیشپلیمر پلیبوتادیان خاتمهیافته با هیدروکسیل (HTPB) اخیراً در پژوهشهای مرتبط با این حوزه مورد توجه قرار گرفته است.
روش تحقیق: در این پژوهش در بخش اول، مونومر وینیل فروسن (VFM) در سه شرایط مختلف با و بدون بنزوئیل پراُکساید (BPO) به عنوان آغازگر و با درصدهای مختلف مونومر وینیل فروسن) در حضور HTPB، به صورت درجا پلیمریزه شده تا پلی(وینیل فروسن) (PVF) تهیه گردد. سپس، آلیاژهای PVF/HTPB حاصل با استفاده از آزمونهای FT-IR، 1H NMR و GPC شناسایی شدند. در بخش دوم این پژوهش، کامپوزیتهای پرانرژی حاوی آلیاژ PVF/HTPB تهیه و خواص حرارتی آنها توسط آزمون TGA با کامپوزیتهای پرانرژی حاوی کاتالیستهای رایج مقایسه شد.
نتایج اصلی: نتایج GPC نشان داد که پیک اصلی بزرگتر و پهنتر شده است که به علت افزایش میزان متوسط وزن مولکولی در آلیاژ PVF/HTPB باشد. نتایج حاصل از مقایسه حرارتی نشان داد که کامپوزیتهای پرانرژی برپایه آلیاژ PVF/HTPB نسبت به کاتالیستهای مرسوم عملکرد بهتری داشته و دمای تجزیه آمونیوم پرکلرات (AP) را بیشتر کاهش داده است. آلیاژ PVF/HTPB به عنوان یک کاتالیست نرخ سوزش در کامپوزیتهای پرانرژی عمل میکند به نحوی که به رفع مشکل مهاجرت نیز به سبب آلیاژسازی درجا VFM به HTPB کمک نماید.
شمارهی مقاله: 6
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
کامپوزیت دریافت: 1399/10/14 | پذیرش: 1400/9/2 | انتشار: 1401/2/19