Abdoljavadi A, Teymoori Tafazol H, Abbaszadeh A, Foroozan A. The Effects of Cooling Method on Final Mechanical and Thermal Properties of Polyethylene Tanks Manufactured by Rotational Molding. IQBQ 2021; 4 (4) :23-31
URL:
http://arcpe.modares.ac.ir/article-38-40076-fa.html
عبدالجوادی علیرضا، تیموری تفضل حسین، عباس زاده علی، فروزان علی. بررسی تأثیر نحوه سرد کردن مخازن پلی اتیلنی تولیدی بروش قالبگیری دورانی بر خواص مکانیکی و حرارتی نهایی. پژوهشهای کاربردی مهندسی شیمی-پلیمر. 1399; 4 (4) :23-31
URL: http://arcpe.modares.ac.ir/article-38-40076-fa.html
1- مدیر عامل شرکت تهران پلیمر یارا
2- مدیر کارخانه شرکت تهران پلیمر یارا
3- مدیر آزمایشگاه شرکت تهران پلیمر یارا ، abaszade.ali@gmail.com
4- دانشجوی دکتری
چکیده: (2383 مشاهده)
چکیده
موضوع تحقیق: استفاده از مخازن پلی اتلینی چند لایه از جمله اقداماتی است که در سالهای اخیر برای مقابله با مشکل خشکسالی و کمبود منابع آبی به میزان بسیار زیادی مورد توجه قرار گرفته است. شرایط تولید صحیح تا حدود زیادی باعث استحکام بالای این مخازن و کاربری بیشتر آنها خواهد شد.
روش تحقیق: در این پژوهش به بررسی تأثیر فرایند سرد کردن بر خواص نهایی نمونههای مخازن پلیاتیلنی تهیه شده به روش قالبگیری دورانی پرداخته شده است. سه روش متفاوت سرد کردن با آب، سرد کردن با هوا و سرد کردن ساکن انتخاب شد و خواص مکانیکی و حرارتی آنها بررسی شد.
نتایج اصلی: نتایج آزمون کشش نشان میدهد هرچه مخزن با سرعت بالاتری سرد شود، میزان کشیدگی در نقطه پارگی بالاتری خواهد داشت. همچنین این آزمون نشان داد که روش سردکردن با هوا میزان کشیدگی در نقطه پارگی پایینتری نسبت به دو روش دیگر دارد. در بخش نتایج خواص حرارتی مشخص شد که سرعت بالاتر سرد کردن باعث ایجاد بلورهای ضخیمتر در قطعه میگردد که انرژی بالاتری برای غلبه بر این بلورهای ضخیم مورد نیاز است. با توجه به نتایج خواص حرارتی و با استفاده از آزمون دمای نرمشدگی مشخص گردید که هرچه سرعت سرد کردن بالاتر باشد، دمای نرمشدگی بالاتری خواهیم داشت که کاربری مخزن در شرایط دمایی بالا را بهتر خواهد کرد. همچنین آزمونهای نرخ جریان مذاب و دانسیته به منظور تأیید نتایج خواص مکانیکی و حرارتی انجام شدند. آزمون ضربه چارپی در دمای محیط برای تأیید رفتار مکانیکی حاصل از ساختار بلوری انجام شد. نتایج حاکی از آن است که بهترین روش برای سرد کردن، روش سرد کردن بوسیله آب است.
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
فرایندهای شکلدهی دریافت: 1398/11/2 | پذیرش: 1399/6/11 | انتشار: 1400/1/14