دوره 7، شماره 1 - ( 1402 )                   جلد 7 شماره 1 صفحات 72-61 | برگشت به فهرست نسخه ها

Msoud Sabet M, Najafi M, Haji Bagherian M. Investigating mechanical, electrical and morphological properties of polycarbonate/polyacrylonitrile-butadiene-styrene/nanographene nanocomposites. IQBQ 2023; 7 (1) : 5
پیروثابت مسعود، نجفی محسن، حاجی باقریان مهدی. بررسی خواص مکانیکی، الکتریکی و ریخت‌شناسی نانوکامپوزیت‌های پلی‌کربنات/پلی اکریلونیتریل- بوتادی‌ان- استایرن/نانوگرافن. پژوهش‌های کاربردی مهندسی شیمی-پلیمر. 1402; 7 (1) :61-72

1- گروه مهندسی پلیمر، دانشگاه صنعتی قم
2- عضو هیات علمی گروه مهندسی پلیمر دانشگاه صنعتی قم ، najafi.m@qut.ac.ir
آلیاژ پلی‌کربنات/آکریلونیتریل بوتادی‌ان استایرن یکی از پرکاربردترین آلیاژهای پلیمری در جهان است که به دلیل خواص و ویژگی­های ممتاز این آلیاژها و نیز مزایای دیگر، بسیار فراگیر شده است. با این حال به نظر می­رسد تقویت هر چه بیشتر خواص و کارایی این آلیاژها بتواند دامنه­ کاربرد آن­ها را گسترده­تر از پیش کند. به طور معمول، پلیمرها مقاومت زیادی در برابر عبور جریان الکتریسیته دارند. در سال­های اخیر افزایش هدایت الکتریکی و یا کاهش مقاومت الکتریکی پلیمرها با استفاده از نانوذرات رسانا بسیار مورد توجه قرار گرفته است. به همین منظور ابتدا آلیاژهایی از پلی‌کربنات و آکریلونیتریل بوتادی‌ان استایرن به روش اختلاط مذاب تهیه و از نظر خواص فیزیکی و مکانیکی، خواص گرمایی و رفتار مذاب مورد آزمون و ارزیابی قرار گرفتند. در ادامه با افزودن نانوگرافن به بهترین آلیاژ، خواص الکتریکی، مکانیکی و ریخت‌شناسی نانوکامپوزیت‌ها بررسی شد. به منظور افزایش هدایت الکتریکی نانوکامپوزیت‌ها از نانوگرافن با مقادیر مختلف (1، 2 و 3 درصد) استفاده شد. با افزایش مقدار پلی‌کربنات، استحکام و مدول کششی، استحکام و مدول خمشی و نیز HDT آلیاژها افزایش یافت. نتایج نشان داد که آلیاژ دارای %68 پلی­کربنات به طور کلی خواص بهتری نسبت به آلیاژهای دیگر دارد بنابراین این آلیاژ به عنوان بستر پلیمری نانوکامپوزیت­ها در نظر گرفته شد. نتایج آزمون مکانیکی نشان دهنده افزایش استحکام کششی و مدول کششی نمونه­ها با افزایش درصد نانوذرات است. همچنین بررسی مقاومت الکتریکی نانوکامپوزیت­ها نشان داد که در همه نمونه‌ها نانوگرافن توانسته است مقاومت الکتریکی پلیمر را تا حد بسیار چشمگیری کاهش دهد. با بررسی خواص مکانیکی و الکتریکی نمونه‌ها مشخص شد که آستانه نفوذ نانوذرات برابر 2 درصد است. تصاویر FE-SEM نانوکامپوزیت­ها نشان داد که نانوگرافن به خوبی در زمینه پلیمری پخش شده­ و اثری از حضور کلوخه و یا خوشه­های حاصل از تجمع نانوذرات مشاهده نشد.
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: نانو کامپوزیت
دریافت: 1402/2/26 | پذیرش: 1402/6/11 | انتشار: 1402/9/29