دوره 4، شماره 1 - ( 1399 )                   جلد 4 شماره 1 صفحات 43-51 | برگشت به فهرست نسخه ها

heidari K, jafari D, babaei N, Esfandyari M. Removal of heavy metal zinc from aqueous solution by the alga Gracilaria corticata. IQBQ 2020; 4 (1) :51-43
حیدری JAFAR، جعفری داریوش، بابایی ناهید، اسفندیاری مرتضی. حذف فلز سنگین روی از محلول آبی به کمک جلبک corticata Gracilaria. پژوهش‌های کاربردی مهندسی شیمی-پلیمر. 1399; 4 (1) :51-43

1- دانشگاه ازاد اسلامی واحد بوشهر
2- عضو هیئت علمی گروه مهندسی شیمی، دانشگاه ازاد اسلامی واحد بوشهر، بوشهر، ایران ، dariush.jafari@yahoo.com
3- عضو هیئت علمی گروه بیوتکنولوژی، دانشگاه ازاد اسلامی واحد بوشهر، بوشهر، ایران
4- عضو هیئت علمی گروه مهندسی شیمی، دانشگاه بجنورد، بجنورد، ایران
در مطالعه حاضر، برای بازیابی و حذف فلز سنگین روی از محلول آبی برای اولین بار از جلبک قرمز دریایی گراسیلاریا کورتیکاتا(Gracilaria Corticata) به عنوان استفاده شده و مطالعه تعادلی فرآیند انجام گرفت. در این بررسی اثر پارامترهای مهمی نظیر pH اولیه محلول، مقدار جاذب و زمان تماس بر بازدهی جذب فرآیند بررسی شد. به منظور بررسی رفتارهای تعادلی فرآیند از مدل­های ایزوترم جذب دو پارامتری لانگمویر و فرندلیچ برای مدل­سازی میزان جذب فلز روی توسط جلبک گراسیلاریا کورتیکاتا استفاده گردید. نتایج نشان داد که با توجه به ضریب همبستگی محاسبه شده، ایزوترم فرندلیچ نسبت به لانگمویر عملکرد بهتری در برازش داده­های آزمایشی جذب فلز روی توسط جلبک دارد. بالاترین ضریب همبستگی به صورت نقطه به نقطه برای درصد جذب مربوط به مقدار جاذب g/ml 3 با زمان تماس min 360 و 7=pH و پایین­ترین ضریب همبستگی به صورت نقطه به نقطه درصد جذب مربوط به مقدار جاذب g/ml 4 با زمان تماس min 360 و 7=pH تعیین شد. اما به صورت فشرده بالاترین درصد جذب مربوط به مقدار جاذب g/ml 4 با زمان تماس min 420 و pH=9 و پایین­ترین درصد جذب مربوط به مقدار جاذب g/ml 2 با زمان تماس min 300 و pH=5 تعیین شد. ماکزیمم درصد جذب تعیین شده برای جلبک قرمز گراسیلاریا کورتیکاتا  mg/g 875/76 و مینیمم جذب mg/g 225/49 تعیین شد.
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: فیلترکردن
دریافت: 1398/9/13 | پذیرش: 1398/10/28 | انتشار: 1399/4/1