احمدی هاجر، باقری گیتا. طراحی سامانه آهستهرهش تریفلونوماید بر پایه داربست کامپوزیتی زیستتخریبپذیر پلی (گلیسیرین سباسیک اسید) - کوپلی (ε-کاپرولاکتون-دیول). پژوهشهای کاربردی مهندسی شیمی-پلیمر. 1403; 8 (1) :58-69
URL: http://arcpe.modares.ac.ir/article-38-78136-fa.html
1- گروه شیمی دارویی، واحد شهریار، دانشگاه آزاد اسلامی، شهریار، ایران.
2- گروه شیمی دارویی، واحد شهریار، دانشگاه آزاد اسلامی، شهریار، ایران. ، bagheri.gita@yahoo.com
چکیده: (7 مشاهده)
موضوع تحقیق: موضوع این پژوهش تهیه سه نوع داربست زیستتخریبپذیر از جنس پلیگلیسیرین سباسیکاسید- پلیکاپرولاکتون-دیاُل با جرمهای مولکولی و غلظتهای متفاوت پلیمر بهعنوان سامانههای آهستهرهش است.
روش تحقیق: وزنهای مولکولی مختلف PCL-diol طی فرایند پلیمریشدن حلقهگشا سنتز شدند. سپس با سباسیکاسید و گلیسرول واکنش داده شدند تا آبدوستی سامانهها افزایش یابد. داروی تریفلونوماید در سامانهها بارگذاری شد. سپس میزان رهایش دارو با غوطهوری در محیط شبیهسازیشده بدن (بافر فسفات 4/7pH = ) به روش کیسه دیالیز مورد بررسی قرار گرفت.
نتایج اصلی : تحلیلFTIR ، حضور قلههای استری، اتری و هیدروکسی در ساختار هر سه داربست 200 PGS-PCL-diol، PGS-PCL-diol 500 و PGS-PCL-diol 900را تأیید کرد. رفتار گرمایی داربستها با روش TGA و DSC مورد شناسایی قرار گرفت و نتایج آن بیانگر این بود که داربست PGS-PCL-diol 900 نسبت به دو داربست دیگر 15 درصد کاهش وزن بیشتری داشته است. آزمون DMTA نشان داد که دمای انتقال شیشهای PGS-PCL-diol 900 از دو داربست دیگر بیشتر بوده و بیشترین چگالی شبکهایشدن نیز مربوط به همین داربست است. نتایج تحلیل تخریبپذیری نشان داد بالاترین درصد تخریبپذیری مربوط به داربست PGS-PCL-diol 500 است که در روز دوم به میزان 9/3 درصد سریعتر از دو نمونه دیگر و با درصد بالاتری تجزیه شده است. تصاویر SEM بیانگر آن است که سلولها بهخوبی در میان داربستها نفوذ کرده و شبکه سهبعدی مناسبی از سلولها ایجاد شده است. آزمون MTT نشان داد سلول روی داربست چسبیده و داربست دارای چسبندگی مناسبی است. در این تحقیق، داربست کامپوزیتی با ساختار سهبعدی بهصورت فیلم طراحی و تولید شد و بدون کوچکترین افزودنی شبکهای شد و در نهایت هریک از آزمونها بر اساس تغییرات طول زنجیر پلیمری و جرم مولکولی داربست بررسی شد.
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
کامپوزیت دریافت: 1403/9/3 | پذیرش: 1403/9/22 | انتشار: 1403/1/1