1- دانشکده مهندسی شیمی و نفت، دانشگاه صنعتی شریف، تهران، ایران
2- پژوهشکده توسعه فناوریهای کاتالیست،پژوهشگاه صنعت نفت، تهران، ایران ، sssoltan@gmail.com
3- پژوهشکده توسعه فناوریهای کاتالیست،پژوهشگاه صنعت نفت، تهران، ایران
چکیده: (578 مشاهده)
موضوع تحقیق
تولید پروپیلن به دلیل فرآورده و مشتقات با ارزشی مانند پلیمرها، حلالها، رنگها و ... بسیار حائز اهمیت است و یکی از مهمترین بلوکهای سازنده در صنعت شیمیایی است. فرآیندهای شکست حراتی و شکست کاتالیستی علاوه بر محدودیتهای گزینش پذیری پایین، مصرف بالای انرژی و انتشار قابلتوجهCO2 ، نمیتواند تقاضای رو به افزایش پروپیلن را برآورده کنند. در چند دهه اخیر هیدروژنزدایی از آلکانهای سبک، به دلیل بازده بالای پروپیلن، ایمنی و هزینه عملیاتی توجه زیادی را به خود جلب کردهاست. کاتالیستهای Pt-Sn و CrOx که به طور گسترده در فرآیند هیدروژن زدایی پروپان(PDH) مورد استفاده قرار میگیرند، فعالیت هیدروژن زدایی و گزینش پذیری مطلوبی دارند؛ با این حال محدودیتهای قیمت، غیر فعال شدن و مشکلات زیستمحیطی جدی دارند و محققان را به بهبود پایداری در برابر کک، تفجوشی کاتالیست های Pt و یافتن کاتالیزورهای جدید و طرفدار محیط زیست سوق دادهاست.
روش تحقیق
یکی از مسائل چالش برانگیز در فرآیند PDH دستیابی کاتالیست مناسب است. راهکارهای متعددی از جمله اصلاح پایه و معرفی مواد افزودنی برای تقویت عملکرد کاتالیستی و غلبه بر مشکلات و افزایش پایداری مقاوم کاتالیست های پلاتین و کروم پیشنهاد شدهاست. درک رابطه ساختار - عملکرد کاتالیست ها در طول واکنش PDH برای دستیابی به نوآوری در کاتالیستهای جدید با کارایی بالا ضروری است.
نتایج اصلی
این پژوهش با هدف معرفی ویژگیهای واکنش هیدروژن زدایی، پیشرفت ایجاد شده در توسعه کاتالیست و چالشهای موجود درک عمیقی از مکانیسم واکنش و نقش آن در توسعه و جهتهای آتی کاتالیست برای توسعه کاربردی و صنعتی ارائه میدهد.
شمارهی مقاله: 2
نوع مقاله:
مروری سیستماتیک |
موضوع مقاله:
نانوکاتالیزور دریافت: 1402/6/10 | پذیرش: 1402/10/26 | انتشار: 1403/4/1