دوره 5، شماره 3 - ( 1400 )                   جلد 5 شماره 3 صفحات 81-71 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ghane S, KArimzadeh R, moosavi E. Investigation of Lignin-based activated carbon synthesis parameters on its structural properties. IQBQ 2021; 5 (3) :71-81
URL: http://arcpe.modares.ac.ir/article-38-53366-fa.html
قانع سارا، کریم زاده رامین، موسوی الهام. بررسی اثر پارامترهای سنتز کربن فعالِ مبتنی بر لیگنین بر روی ویژگیهای ساختاری آن. پژوهش‌های کاربردی مهندسی شیمی-پلیمر. 1400; 5 (3) :71-81

URL: http://arcpe.modares.ac.ir/article-38-53366-fa.html


1- دانشجو
2- هیات علمی ، ramin@modares.ac.ir
3- هیات علمی
چکیده:   (2018 مشاهده)
موضوع تحقیق: کربن فعال یک جاذب متخلخل با سطح ویژه، حجم حفرات و توزیع اندازه حفرات قابل‌قبول برای بسیاری از کاربردها ازجمله جذب سطحی هست. این ماده از منابع متعدد طبیعیِ حاوی کربن به دست می­آید. به دلیل افزایش تقاضا برای کربن فعال، پیش ماده‌های ارزان‌قیمت بسیار مورد توجه هستند. در این میان مایع سیاه که پسماند صنعتیِ حاصل از فرآیند لیگنین کرافت در کارخانجات کاغذسازی و حاوی مقادیر بالایی از کربن است، می­تواند به‌عنوان پیش ماده مناسب و ارزان‌قیمت برای تولید کربن فعال استفاده شده و ارزش افزوده بالایی ایجاد کند.
روش تحقیق: در این تحقیق، در ابتدا لیگنین از پسماند صنعتی مایع سیاه که تهیه‌شده از کارخانه صنایع چوب و کاغذ ایران است، تحت شرایط مشخص و با بررسی تاثیر pH استخراج شد و سپس کربن پودری با استفاده از روش فعال­سازی شیمیایی توسط عامل فعال­سازی شیمیایی فسفریک اسید از لیگنینِ استخراج شده سنتز شد. به‌منظور بررسی اثر پارامتر دمای فعال­سازی بر روی ساختار کربن فعال، شامل مساحت سطح ویژه، حجم حفرات و توزیع اندازه حفرات، سه دمای فعال­سازی 400 و 500 و 600 درجه سانتی­گراد در نسبت عامل فعال­سازی 2 موردبررسی قرار گرفت. جاذب­های سنتز شده به‌منظور بررسی خواص فیزیکی و مورفولوژی سطح تحت آنالیزهای FTIR، BET و SEM قرار گرفتند.
نتایج اصلی: نتایج حاکی از آن بود که بالاترین میزان لیگنین با ساختاری مشابه به لیگنینِ تخریب‌شده، در 2pH=  بازیابی شد. بررسی اثر پارامتر درجه حرارت فعال­سازی نشان داد که دمای 500 درجه سانتی­گراد می­تواند دمای مناسبی برای سنتز کربن فعال با مساحت سطح ویژه بالا باشد و افزایش دمای بالاتر از 500 درجه سانتی­گراد مؤثر نیست. از میان جاذب­های سنتز شده، نمونه کربن فعالِ سنتز شده در دمای فعال­سازی 500 درجه سانتی­گراد، دارای بالاترین مساحت سطح ویژه و حجم حفرات کل به ترتیب  m2/g 31/1573 و  cm3/g 89/0 بود که پتانسیل بالای این پیش ماده را به عنوان جاذب کربن فعال نشان می­دهد.
متن کامل [PDF 773 kb]   (1084 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: جذب و ذخیره انرژی
دریافت: 1400/3/27 | پذیرش: 1400/7/18 | انتشار: 1400/10/1

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.