دوره 5، شماره 1 - ( 1400 )                   جلد 5 شماره 1 صفحات 30-17 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Khalili-Garakani A, Jafari M. Simulation and Techno-Economic analysis of Hydrotreating Process of Mazut. IQBQ 2021; 5 (1) :17-30
URL: http://arcpe.modares.ac.ir/article-38-44434-fa.html
خلیلی گرکانی امیرحسین، جعفری مصطفی. شبیه‌سازی و آنالیز فنی-اقتصادی فرآیند تصفیه هیدروژنی مازوت. پژوهش‌های کاربردی مهندسی شیمی-پلیمر. 1400; 5 (1) :17-30

URL: http://arcpe.modares.ac.ir/article-38-44434-fa.html


1- گروه پژوهشی شیمی و فرآیند پژوهشگاه نیرو ، akhalili@nri.ac.ir
2- دانشگاه تهران
چکیده:   (2587 مشاهده)
سوخت مازوت‌‌ با درصد گوگرد بالا به‌طور گسترده در صنایع پتروشیمی، نیروگاهی و دریایی مورد استفاده قرار می‌گیرد. استفاده از این نوع سوخت‌ها، علاوه بر آنکه باعث آلودگی‌های وسیع هوایی و دریایی در کشور شده است، باعث تحمیل جرایم هنگفت بین‌المللی، افزایش هزینه‌ها و خوردگی تجهیزات نیز شده است. از این‌رو، استفاده از سوخت مازوت با ترکیبات گوگردی حداکثر 5/0 درصد جرمی در دنیا، به صورت تصفیه مازوت در مبدا (در پالایشگاه‌ها) و با در نظر گرفتن تمامی جنبه‌ها، بیش از پیش اهمیت یافته است. روش‌های صنعتی محدودی برای گوگرد‌زدایی‌ هیدروژنی سوخت مازوت (به‌علت سنگین بودن این برش نفتی و پیچیده بودن ترکیبات گوگردی در آن) وجود دارد که مرسوم‌ترین آن روش سولفور‌زدایی هیدروژنی یا (HDS) است.
هدف از این پژوهش، شبیهسازی و ارزیابی اقتصادی واحد تصفیه هیدروژنی از مازوت با ظرفیت 75/13 میلیون بشکه در سال می‌باشد. شبیه‌سازی این فرآیند در نرم‌افزار Aspen HYSYS petroleum Refinery انجام گرفته شده است. در این شبیه‌سازی تاثیر پارامترهای عملیاتی موثر نظیر فشار، نسبت هیدروژن به مازوت و در نهایت میزان مصرف کاتالیست بر روی حذف ترکیبات گوگردی، تولید محصولات جانبی و هزینه‌های خالص تولید بررسی شده‌است.
نتایج نشان داد برای تصفیه هیدروژنی این ظرفیت از مازوت با ترکیبات گوگردی 5/3 درصد، هزینه کل سرمایه‌گذاری 9/308 میلیون دلار و هزینه خالص تولید مازوت تصفیه‌شده، 5/114 میلیون دلار در سال برآورد شده است. همچنین آنالیز حساسیت اقتصادی فرآیند نشان داد که پارامتر عملیاتی نسبت هیدروژن به مازوت، بیشترین تاثیر را در افزایش هزینه سرمایه‌گذاری و هزینه‌ خالص تولید دارد که تا حد امکان باید کمینه شود.
متن کامل [PDF 649 kb]   (1283 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: مهندسی نفت
دریافت: 1399/4/24 | پذیرش: 1399/9/29 | انتشار: 1400/4/7

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.