دوره 4، شماره 3 - ( 1399 )                   جلد 4 شماره 3 صفحات 15-26 | برگشت به فهرست نسخه ها

amjadi A, salami hosseini M, Ghashghaie F, Arabpour Roghabadi F, Jalili K, Ahmadi V. Preparation of Poly(dimethylsiloxane) Microparticles via a Co-flow Microfluidic Device and Investigation of Various Parameters Effect on Morphology. IQBQ 2020; 4 (3) :26-15
امجدی عهدیه، سلامی حسینی مهدی، قشقایی فاطمه، عربپور رق آبادی فرزانه، جلیلی کیومرث، احمدی وحید. تهیه میکروذرات پلی‌دی‌متیل‌سیلوکسان با استفاده از دستگاه میکروسیالی هم‌جریان و بررسی اثر پارامترهای مختلف بر مورفولوژی. پژوهش‌های کاربردی مهندسی شیمی-پلیمر. 1399; 4 (3) :26-15

1- تبریز، دانشگاه صنعتی سهند، دانشکده مهندسی پلیمر، صندوق پستی 1996 -51335
2- عضو هیئت علمیتبریز، دانشگاه صنعتی سهند، دانشکده مهندسی پلیمر، صندوق پستی 1996 -51335 ، salami@sut.ac.ir
3- تهران، دانشگاه تربیت مدرس، دانشکده مهندسی شیمی، صندوق پستی 114-14115
4- تهران، دانشگاه تربیت مدرس، دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر، صندوق پستی 114-14115
هدف تحقیق: پلی(‌دی‌متیل‌سیلوکسان) (PDMS) پلیمری سیلیکونی است که علی‌رغم خواص منحصر به فرد و پتانسیل کاربردی بالای میکروذرات آن، تهیه میکروذرات با روش‌های امولسیون‌سازی توده‌ای به عنوان چالش اساسی مطرح است که به دلیل محدودیت‌های موجود در فرایند آمیزه‌سازی و نیز گرانروی بالا و انرژی سطحی پایین، کنترل دقیق خواص نهایی ذرات تهیه شده غیر ممکن است. در کار پژوهشی حاضر میکروذرات PDMS با اندازه‌ قابل کنترل، از ماده اولیه با گرانروی بالا تهیه گردید.
روش‌ تحقیق: با استفاده از میکروسیالی شیشه موئین هم-جریان میکروذرات PDMS حاصل شد. میکروسیالی طراحی شده در این پژوهش، ساده، کم‌هزینه و قابل استفاده مجدد بوده و تهیه میکروقطرات با گرانروی بالا را امکان‌پذیر ساخته است. پایدارسازی میکروقطرات PDMS در امولسیون روغن-در-آب با بهینه‌سازی اجزاء حمام و فرایند پخت انجام و به تهیه میکروذرات PDMS کروی و یکنواخت منجر شد. تأثیر پارامترهای مهم و قابل تنظیم از جمله قطر میکروکانال و دبی جریان بر رژیم‌های جریان و درنتیجه توزیع اندازه میکروذرات، با استفاده از میکروسکوپ نوری و میکروسکوپ الکترونی پویشی بررسی شد.
نتایج اصلی: نتایج نشان داد رژیم جریان برای مقادیر پایین دبی‌های فاز پیوسته از نوع چکه‌ای و میکروذرات حاصل از آن تک‌پراکنشی است، در مقابل میکروذرات حاصل از رژیم تشکیل جت نسبت به رژیم چکه‌ای، دارای اندازه قطر کوچکتر و توزیع پهن بود. با کاهش قطر میکروکانال میکروذرات با قطر حدود µm 83/1 حاصل شد. با استفاده از تکنولوژی طراحی شده، میکروذرات نانوکامپوزیتی یکنواخت PDMS/ZnO حاوی 15% اکسید روی با گرانروی محلول فاز آلی mPa.s 7550، با اندازه قطر ذرات µm 318 تهیه شد. بنابراین با روشی بهینه و ساده می‌توان میکروذرات یکنواخت با اندازه قابل کنترل را تهیه کرد که در کاربردهای متنوعی از جمله دارورسانی، زیست‌مهندسی و صنایع الکترونیکی مطرح هستند.
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: امولسیون
دریافت: 1398/12/4 | پذیرش: 1399/2/6 | انتشار: 1399/10/13