دوره 4، شماره 4 - ( 1399 )                   جلد 4 شماره 4 صفحات 66-57 | برگشت به فهرست نسخه ها

bananeashrafi M, Ghazi Tabatabaei Z. Investigation of optical properties of Graphene Oxide– Poly Methyl Methacrylate Nanocomposites. IQBQ 2021; 4 (4) :57-66
بانان اشرفی مهسا، قاضی طباطبایی زهره. بررسی خواص نوری نانو کامپوزیت پلیمری اکسید گرافن برپایه متیل متاکریلات. پژوهش‌های کاربردی مهندسی شیمی-پلیمر. 1399; 4 (4) :57-66

1- گروه مهندسی شیمی، واحد اهر، دانشگاه آزاد اسلامی، اهر، ایران
2- گروه شیمی کاربردی، واحد اهر، دانشگاه آزاد اسلامی، اهر، ایران ، zghazitabatabai@yahoo.com
     این تحقیق با هدف بررسی خواص نوری نانو کامپوزیت اکسیدگرافن و پلی متیل متا کریلات انجام شد. در ابتدا  نانواکسید گرافن از اکسیداسیون پودر گرافیت توسط یک اسید قوی تهیه شد. شناسایی، تعیین خلوص و اندازه ذرات با استفاده از طیف سنجی مادون قرمز، پراش اشعه ایکس و میکروسکوپ الکترونی روبشی بدست آمد. میانگین اندازه نانو ذرات  اکسید گرافن با استفاده از تکنیک XRD حدود nm 4/38 تخمین زده شد. سپس نانوکامپوزیت هایی از آن بر پایه پلی متیل متاکریلات  به عنوان یک عنصر حسگر نوری به روش هم رسوبی آماده گردید، نانوکامپوزیت اکسیدگرافن / پلی متیل متاکریلات سنتز شده توسط آنالیزهای FE-SEM  ، XRD  وFT-IR شناسایی شد. برای بررسی خواص نوری نمونه های تهیه شده از طیف سنجی  UV-vis و طیف سنج انعکاسی استفاده شد و مقادیر پارامترهای رنگی b*، a* و L*  برای سه نمونه نانوکامپوزیتی که در شرایط یکسان تهیه شده بودند بدست آمد. همچنین شاخص سیاهی از رابطه  Westlan محاسبه گردید که میانگین شاخص سیاهی  برای این نانوکامپوزیت 7/3 بدست آمد. بررسی طیف های عبوری امواج  UV-vis نمونه سنتز شده در ناحیه nm 300-1100 نشان داد که در ناحیه  nm300- 700  عبور نور برای نمونه تقریبا صفر است. نتایج بدست آمده  نشان دادکه استفاده از نانواکسید گرافن در ماتریس PMMA منجر به بهبود خواص پوششی نانو کامپوزیت می گردد و با به کارگیری این نانوذرات به عنوان رنگدانه­ها یا پرکننده­های سیاهرنگ، فام سیاه بهتری حاصل می شود.

نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: نانو کامپوزیت
دریافت: 1398/1/19 | پذیرش: 1399/7/12 | انتشار: 1400/1/14