دوره 2، شماره 4 - ( 1397 )                   جلد 2 شماره 4 صفحات 64-53 | برگشت به فهرست نسخه ها

Effect of Coal Tar Pitch on Improvement of Thermal Insulation Performance of Carbon Aerogels Based on Novolac Resin . IQBQ 2019; 2 (4) :53-64
میرآخورلو نفیسه، شاهوردی حمیدرضا، بهرامیان احمدرضا. اثر قیر قطران بر بهبود کارایی عایق حرارتی ایروژل کربنی بر پایه رزین نووالاک . پژوهش‌های کاربردی مهندسی شیمی-پلیمر. 1397; 2 (4) :53-64

1- دانشجوی دانشگاه تربیت مدرس
2- عضو هیات علمی گروه مهندسی مواد دانشگاه تربیت مدرس
3- عضو هیات علمی گروه مهندسی پلیمر دانشگاه تربیت مدرس
ژوهش حاضر در راستای سنتز ایروژل کربنی ارزان‌قیمت با خواص مطلوب و با رویکرد عایق حرارتی است. در این پژوهش از رزین ارزان‌قیمت نوولاک به‌عنوان ماده اولیه تولید ایروژل پلیمری و روش خشک‌کردن محیطی استفاده شد؛ سپس قیر قطران زغال‌سنگ به‌وسیله غوطه‌وری نمونه‌های پلیمری در محلول قیر به نمونه‌ها اضافه شد. در مرحله‌ی بعد، ایروژل‌های پلیمری نوولاک- قیر، در عملیات حرارتی گرماکافت به ایروژل‌های نانو ساختار کربنی تبدیل شدند. نتایج حاصل نشان داد که با این روش می‌توان به ایروژل‌هایی با ساختار نانو و با چگالی قابل‌پیش‌بینی دست یافت؛ همچنین با بررسی ریزساختار و ریخت‌شناسی این ایروژل‌ها مشخص شد که این ایروژل‌ها دارای تخلخل بالا، چگالی پایین (حدود 4/0-1/0) و مساحت سطح ویژه بالا (حدود 600) هستند. قیر زغال‌گذاری بالایی از خود نشان داد و افزودن آن باعث بهبود خواص حرارتی حداقل به‌میزان 100 ثانیه تاخیر در بالا رفتن دما در آزمون تاریخچه حرارتی گردید؛ که نتیجه آن دستیابی به عایقی با عملکرد حفاظت حرارتی مطلوب‌تر بود.
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: مهندسی پزشکی
دریافت: 1397/4/9 | پذیرش: 1397/4/9 | انتشار: 1397/4/9