دوره 2، شماره 1 - ( 1397 )                   جلد 2 شماره 1 صفحات 56-45 | برگشت به فهرست نسخه ها

Asgarzadeh M, Shahsavari S, Vaziri Yazdi A, Moniri E. Design of Magnetic Chitosan nanoparticles for Targeted Cancer Therapy using 5-Fluorouracil in Glycerol-Moonoleate. IQBQ 2018; 2 (1) :45-56
عسگرزاده مریم، شهسواری شاداب، وزیری یزدی علی، منیری الهام. طراحی سامانه دارویی آهسته رهش 5 - فلوئوراسیل با استفاده از نانوذرات مغناطیسی کیتوسان در ماتریس گلیسرول مونولئات. پژوهش‌های کاربردی مهندسی شیمی-پلیمر. 1397; 2 (1) :45-56

1- گروه مهندسی شیمی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات تهران، تهران، ایران
2- گروه مهندسی شیمی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد ورامین-پیشوا، ورامین، ایران
3- گروه شیمی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد ورامین-پیشوا، ورامین، ایران
هدف پژوهش: امروزه با افزایش سرطان، بسیاری از دانشمندان برآنند که این بیماری را درمان کنند و به همین جهت داروهای متعددی در این زمینه تولید شده است که اثرات جانبی برروی بافت های غیر هدف دارند، یکی از راههای غلبه بر این مشکل استفاده از نانوذرات کیتوسان به عنوان حامل داروها می باشد زیرا کیتوسان به عنوان یک ترکیب غیرسمی دارای خاصیت زیست تخریب پذیر و زیست سازگار بوده و کاربرد های بسیاری در زمینه داروسازی و پزشکی دارد. روش: در این تحقیق داروی 5-فلوئوراسیل به عنوان یک داروی ضد سرطان سینه، با استفاده از نانوذرات مغناطیسی کیتوسان که درون ماتریس گلیسرول مونولئات پوشش داده شده است برای دارورسانی هدفمند مورد بررسی قرار گرفت. نتایج: سپس جهت مطالعه ویژگیهای سطحی نانو جاذب اصلاح شده از میکروسکوپ الکترونی روبشی، برای بررسی ساختار از طیف سنجی مادون قرمز و برای تعیین مقاومت حرارتی آنالیز وزن سنجی-حرارتی، جهت تجزیه تحلیل ساختار نمونه از طیف سنجی پراش انرژی پرتو ایکس، برای بررسی خواص مغناطیسی نانو ذره سنتز شده از دستگاه مغناطیس سنج و جهت تشخیص نوع فاز تشکیل شده در شبکه ماتریس گلیسرول مونولئات از میکروسکوپ نوری پلاریزه استفاده شد. همچنین مطالعه رهایش اسانس در محیط برون-تنی میزان 90% در طول 30 ساعت را نشان داد. نتیجه گیری: نانوذرات مغناطیسی کیتوسان در ماتریس گلیسرول مونولئات تهیه شده در شرایط بهینه با ساختار کروی و پایداری حرارتی بالا، می تواند به عنوان حاملی مناسب برای مصارف دارویی و علی الخصوص داروی 5-فلوئوراسیل به کار رود.
موضوع مقاله: مهندسی پزشکی
دریافت: 1396/10/27 | پذیرش: 1397/4/9 | انتشار: 1397/4/9