دوره 2، شماره 2 - ( 1397 )                   جلد 2 شماره 2 صفحات 89-75 | برگشت به فهرست نسخه ها

derakhshanfard F, attari H. Studying experimental data related to change in viscosity of crude oil. IQBQ 2018; 2 (2) :75-89
درخشان فرد فهیمه، عطاری حسن. مطالعه داده‌های آزمایشگاهی مربوط به تغییر گرانروی نفت خام بر پایه نانو سیالات حاوی اکسید‌های نانو ذرات به کمک شبکه‌های عصبی مصنوعی. پژوهش‌های کاربردی مهندسی شیمی-پلیمر. 1397; 2 (2) :75-89

1- گروه مهندسی شیمی، واحد اهر، دانشگاه آزاد اسلامی، اهر، ایران
در این مقاله عملکرد تعمیم شبکه‌های عصبی مصنوعی RBF بر داده‌های آزمایشگاهی بدست آمده بر تاثیر نانو ذرات Fe2O3، ZnO، TiO2، WO3و NiO در دما و کسرجرمی‌های مختلف بر گرانروی نفت خام مورد بررسی قرار گرفته است. مورفولوژی و پایداری نانوذرات با استفاده از آنالیز DLS و TEM بررسی شده، نتایج آنالیزها نشان داد که متوسط قطر نانوذرات از 10 تا 40 نانومتر برای اکسیدهای نانو ذرات مختلف تغییر می‌کند. روش جامعی جهت محاسبه مقدار بهینه گستردگی توابع گاوسین آیزوتروپیک همراه با الگوریتم ویژه‌ای برای آموزش شبکه‌های RBF ارائه شده است. نتایج این مطالعه مشخص می‌نماید که شبکه‌های عصبی RBF به دلیل دارا بودن مبانی علمی مستحکم و همچنین قابلیت فیلتر نمودن نویزها، از عملکرد مناسبی برخوردار است. با افزایش دما نسبت ویسکوزیته نانو سیال به سیال پایه کاهش می‌یابد. علاوه بر آن با افزایش درصد نانوذرات ویسکوزیته نسبی به طور چشمگیری افزایش می‌یابد. برای دماهای بالاتر از °C50 ویسکوزیته نسبی کمتر از واحد به دست آمده که این نشان دهنده کاهش ویسکوزیته نانوسیال به سیال پایه می‌باشد.
متن کامل [PDF 1956 kb]   (2026 دریافت)
موضوع مقاله: مهندسی پزشکی
دریافت: 1396/11/18 | پذیرش: 1397/4/30 | انتشار: 1397/7/23